Ceny ropy opäť klesajú

21.01.2013 Celý región

Bangkok 21. januára (TASR) - Ceny ropy dnes klesli. Trhy s čiernym zlatom opäť ochladli po minulotýždňovom raste, pretože obavy týkajúce sa ďalšieho vývoja ekonomiky a nadmernej ponuky na trhu prevážili nad strachom z nepokojov na Blízkom východe v súvislosti s alžírskou krízou, informovala agentúra Reuters.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s februárovým kontraktom sa dnes ráno o 7.46 h SEČ predával po 95,07 USD (71,35 eura). To je o 49 centov menej ako v piatok (18. 1.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatkového obchodovania posilnil o 7 centov a uzavrel na 95,56 USD za barel. Marcový kontrakt na ropu Brent zlacnel o 31 centov na 111,58 USD/barel.
Obchodníci hovoria, že dnešné obchodovanie je bez impulzov. V USA sú dnes akciové trhy uzavreté z dôvodu sviatku. V priebehu dnešného obchodovania sa záujem trhu môže sústrediť na dlhovú krízu eurozóny. V Bruseli sa dnes stretnú ministri financií eurozóny, ktorí budú rokovať o finančnej pomoci pre Cyprus.
Zdroj: TASR
 

Vyberte región